Portfolio

Stoeruh Zaken in uitvoering

Portfolio

Stoeruh Zaken
in uitvoering

I'm like a bird

Nieuw te bouwen woning familie Fransen

Nieuw te bouwen woning familie Fransen

Voor de familie Fransen mocht ik een compleet advies maken voor hun nieuw te bouwen woning. Het betrof de huiskamer en de keuken. Ze wilden graag een idee krijgen hoe de nieuwe ruimte gaat aanvoelen, hoe de ruimtes het beste ingedeeld kunnen worden en welke keuken dan ook bij het totaal plaatje past. Ze hebben al een betonkleurige tegelvloer in gedachten en dat is al een belangrijke basis om een advies te creëren. Ik heb ze kunnen verrassen met de indeling van de woonkamer zodat ze optimaal van hun mooie tuinaanzicht kunnen genieten maar ook functioneel gebruik kunnen maken van de tv. Ik heb Japandi invloeden gebruikt in combinatie met enkele antieke erfstukken en gewerkt met zachte en warme kleuren. Ook bestaande meubelstukken komen terug in het interieur. Met dit plan kunnen ze verder met de aannemer die rekening kan houden met de lichtpunten (lichtplan) en dergelijke. Benieuwd naar de oplevering!

I'm like a bird

Project woon- en eetkamer Bram

Toelichting project:

Bram wilde graag een nieuwe start maken met zijn kinderen in de bestaande woning. Alles mocht aangepakt worden en de antieke kast en zijn tv meubel wilde hij hierbij behouden. Bepalend was ook de warme houten vloer die geschuurd werd en behandeld met een matte lak. De meubels hebben we in rustige en neutrale kleuren gekozen. Daarbij ook gewerkt met zachte vormen in de eettafel en de salontafel. Het effect wilde ik bereiken met een kunstwerk aan de muur in de vorm van een gedeeltelijk behang. De muren kregen een kleur die ook terugkomt in de gordijnen. Om het interieur een mannelijke, stoere touch te geven hebben we ook wat accessoires in zwart uitgevoerd zoals de lampen, een salontafel. Een mooi en sfeervolle start voor Bram en zijn kinderen!

I'm like a bird

Ouderslaap- en badkamer familie Brans

Ouderslaap- en badkamer familie Brans

Voor de familie Brans mocht ik een geheel nieuwe ruimte ontwikkelen met een slaap- en een badkamer. Het waren voorheen 2 kamers die nu een grote ruimte mochten vormen. Het uitgangspunt was een moderne hotel chique uitstraling. Aangezien het een lange ruimte was heb ik deze verdeeld in een slaap gedeelte, een was gedeelte, een apart toilet en een aparte douche. Nergens deuren want ik wil het zoveel mogelijk open houden maar wel met privacy in de vertrekken. Ik heb gekozen voor warme en donkere kleuren. Ook gedurfde accenten met een gouden wand bij de wastafels en het toilet. En het geverfde plafond boven het bed wat zorgt voor een hemelbed sfeer. Een prachtige visgraat vloer en een houten mozaïek wand. De eyecatcher is het kunstwerk aan de wand. Top dat deze familie open stond voor deze ideeën en ze perfect ten uitvoer brachten!

I'm like a bird

Slaapkamer Joep

Toelichting project:

Joep had weinig wensen maar wilde wel een stoere tiener kamer en er moest een bureautje in. Ik had direct een behang voor ogen waarin streetstyle werd weergegeven en ging ook met de kleuren aan de slag die ook aan bod komen. Daarbij bedacht ik een meubel die werd betegeld met een eenvoudige witte tegel en zwarte voeg voor een industrieel karakter waar Joep op kan zitten met zijn vrienden maar wat ook gebruikt kan worden als (bijzet)tafel. Een wand wordt volledig zwart geschilderd en daar worden ook de zwarte lockerkasten tegen geplaatst. Omdat ook de deur en de plinten in het zwart zijn geschilderd creëer je rust en één geheel.

Heb jij ook interesse in dit behang? Neem dan contact op.

I'm like a bird

Living Corien en Martin

Toelichting project:

Klassiek prachtig huis.
Ik werd gevraagd om de huiskamer van dit prachtige oude huis een volledige make over te geven. Corien en Martin houden van warme kleuren wat zeker mocht terugkomen in het interieur. De houten vloer was er al uitgehaald maar wilde ze wel weer in de kamer gebruiken.
Ik heb gekozen voor een totaal andere indeling c.q. opstelling van de meubelen waarbij er beter gebruik gemaakt wordt van de ruimte. De erker wordt ingevuld door een ronde eettafel. Daarboven hangt een klassieke kroonluchter maar dan in een modern jasje. Ik maak van de lange wand een grote, op maat gemaakte, wandkast die in dezelfde kleur wordt geschilderd als de rest van de muur. Het zitgedeelte verplaats ik naar het midden zodat de huiskamer optisch ook veel groter lijkt. Achter de bank een mooi behang wat ook tevens als kunstwerk dient en waarbij de kleuren van het interieur in terug komen. De houten vloerdelen worden opnieuw geschuurd en behandeld met een lichtere wax.
Er ontbreken nog enkele items vanuit mijn interieur advies maar het is nu al een prachtig plaatje geworden!

I'm like a bird

Project tienerslaapkamer Pien

Toelichting project:

Pien wil graag een slaapkamer waarin zachte pastellen worden gebruikt. Ze had net een oud roze bed gekocht wat ik als leidraad nam. Ze houdt van planten en groen. Ik heb gezorgd voor een inloopkast door een wand in de kamer te plaatsen en deze wand kan tevens worden gebruikt om haar bureau een plek te geven. De inloopkast is ook groot genoeg om haar hobby: knutselspullen te herbergen. Een hangbank zorgt voor de gezellige momenten met haar vriendinnen. Tegen de muur met oud roze behang worden enkele kapstokken geplaatst zodat ze hieraan haar planten kan hangen maar ook een galeriewall kan maken met mooie prints. Haar macramé art krijgt een prominente plaats boven haar bed. Al met al een heel vrouwelijke en zachte uitstraling waar Pien erg blij mee is!

Heb jij ook interesse in dit behang? Neem dan contact op.

I'm like a bird

Project kinderkamer Keet

Toelichting project:

Keet sliep met haar zus op 1 kamer en kreeg nu haar eigen kamer. Ze is geen meisje-meisje maar klimt en fröbelt graag en wil geen standaard kamer. Haar lievelingskleur is aquagroen/blauw.
Dat laatste heb ik als uitgangspunt genomen en kwam uit bij een mooi vissenbehang uit wat als schilderij zal dienen op haar kamer. Ik heb haar kamer opgedeeld met een losstaande muur waarachter haar bureau staat. Een hangstoel mag niet ontbreken en uiteraard een vintage klimrek waar Keet op kan klauteren maar waar ze ook haar kleding aan kan hangen of kan decoreren met een hangplant. De kastenwand werd maatwerk en uitgevoerd in zwart tezamen met de deur en het kozijn voor een stoer element. Ook de raambekleding werd zwart. De vissenlamp van zeegras is een eyecatcher en enkele kussens van vissen maken deze stoere Keet kamer helemaal af!

Heb jij ook interesse in dit behang? Neem dan contact op.

Project Marielle & Eelco

Toelichting project:

Bij Marielle en Eelco kreeg ik de vrije hand. Ze wilden een totaal ander interieur waarbij het meubilair vervangen mocht worden. Behalve een oude bakkerskast mocht blijven.  Het werd een geheel andere look en feel met een grijs/blauw als hoofdkleur. De meubelen werden in een verrassende opstelling geplaatst en door het zitmeubel van de eettafel en het tv meubel in één te laten verlopen kreeg de woon/eetkamer beduidend meer ruimte gevoel. Door met meerdere grijze blauwe tinten te werken (behang, vloerkleed, muurkleur) creëer je een eenheid. De oude kast kreeg een nieuwe lik verf, wat meteen een andere uitstraling geeft.

I'm like a bird

Project kantoor Karin

Toelichting project:

Karin is mantelzorg makelaar. Ze wilde graag dat ik haar kantoor zou inrichten. Een kantoor wat niet te zakelijk moest ogen maar ook warmte uitstraalt wat een belangrijke rol speelt in mantelzorg. Ik heb gebruik gemaakt van de natuurlijke elementen en gekozen voor groen als uitgangspunt. Ik wilde dat de ruimte rust zou uitstralen. Ook omdat de klanten even weg zijn uit de vaak moeilijke en zware (thuis) situatie. Natuur, bomen in de mist wat een vorm vindt in het behang maar bijvoorbeeld ook de kapstok. Het hout van de ovale tafel wat vriendelijk oogt. Ook op de details is gelet bijvoorbeeld van het kussen waarin de handen van een persoon op oude leeftijd is afgebeeld.

Er zijn ook stoere, industriële elementen gebruikt zoals de zwarte kast en de zwarte keuken wat een mooi contrast geeft.

I'm like a bird

Project keuken Richard en kleuradvies

Toelichting project:

Bij Richard is de keuken samengesteld op kleur en materiaal. Dit heb ik ook doorgevoerd naar zijn eet- en woonkamer. Rustige, aardse tinten met af en toe een kleuraccent. Het accent is o.a. gelegd door middel van een canvas in de keuken en het behangpaneel in de woonkamer. Er is samenhang maar tegelijkertijd ook passend in de specifieke ruimte. Warm en mannelijk mag het uitstralen!

Ook geïnteresseerd in items uit de keuken van Richard? De canvas olijf kan ik voor jou ook realiseren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

I'm like a bird

Kleuradvies keuken Kim

Toelichting project:

Kim wilde kleuradvies betreffende haar keuken. Haar wens was een behang van een oude stenen muur. We kozen voor deze mooie lichte stenen muur met een rauw randje. Een mooi contrast met de donkere tegelvloer. Daarbij is de muur geverfd in een groene camouflage kleur.  En nu oogt de keuken levendig en stoer!

Heb jij ook interesse in dit behang? Neem dan contact op.