Wandbekleding slaapkamer

Vorig jaar maakte ik kennis met Willem, de oprichter van Cubetti. Een nieuw en jong bedrijf dat houten wandbekleding produceert.

 

Cubetti wil een vleugje natuur in huis brengen en laat ik dat ook nastreven in mijn werk als interieurstylist en interieur freak. Je ziet in mijn huis vaak de elementen van de natuur terug wat resulteert in groentinten, bomen en vogels in allerlei uitvoeringen. Ik was dus meteen nieuwsgierig naar het assortiment van Cubetti.

 

Cubetti biedt 19 producten, 4 verschillende vormen en 10 natuurtinten. De wandbekleding is gemaakt van massief resthout en voorzien van milieuvriendelijke oliewas. Bij aflevering zijn de producten klaar voor installatie. Er is geen aanvullende behandeling nodig.

                                                                                                                           Deel van de collectie -->

 

Ik heb gekozen voor de Allure. Allure is 100% eiken wat thermisch behandeld is, wat wil zeggen dat het niet onderhevig is aan licht en vocht. Het verkleurt niet en je kunt het zelfs in vochtige ruimtes gebruiken. Het is behandeld met een UV beschermende olie (meerdere kleurloze lagen). Een paneel is 270 х 540 mm, elk paneel bevat 72 mozaïekdeeltjes van 45 х 45 mm, het paneel is 4, 6 en 8 mm dik. Het heeft dus verschillende diktes wat het erg speels maakt en ook dat de kleur verschillende gradaties heeft. Ik viel als een (mozaïek) blok voor deze prachtige wandbekleding!

Ik besloot om de wand van mijn slaapkamer aan te pakken. Ik had ooit een poging gewaagd om deze groen te schilderen maar was erg ontevreden over het resultaat. Deze muur was toe aan een totale renovatie.

 

 

                                                                                                                   Slaapkamer BEFORE - AFTER -->            

 

 

 

Op een zaterdag in juni kwamen ze de wandbekleding installeren. Je hebt nodig: een zaag om de wandpaneeltjes op maat te zagen, een hi-tack lijmkit of parketlijm (dan smeer je de muur in met een lijmkam en drukt de panelen er dan tegenaan). Niets meer, niets minder.

 

 

Voor deze muur hebben de 2 mannen ongeveer 5 uur nodig gehad om de wand volledig te bekleden. Het hangt natuurlijk af hoeveel uitsparingen er nodig zijn voor bijvoorbeeld wandcontactdozen, tv aansluiting en of de muur natuurlijk recht loopt.

 

Omdat het echt een natuurproduct is ruik je nog een lange tijd dat je echt hout in je kamer hebt, de geur blijft nog lange tijd hangen. Een goede ventilatie is sowieso aan te raden.

                                                                                                                                     The making of -->

 

 

 

 

En het resultaat is een ware transformatie naar een prachtige muur, een echt natuurproduct wat past binnen de duurzaamheid dezer dagen omdat het gemaakt is van resthout. Het straalt zoveel warmte uit en tegelijkertijd ook speels door de verschillende hoogtes van de mozaïek. Mijn slaapkamer heeft werkelijk Allure gekregen en dit was echt de kers op de taart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Mochten jullie ook zo enthousiast zijn geraakt, ik heb alle stalen van Cubetti vrijblijvend voor je klaar liggen. En anders raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan www.cubettidesign.com.

 

Mocht je ook toe zijn aan een verandering in je slaapkamer en je weet geen keuzes te maken uit de oneindige mogelijkheden die er bestaan in de wereld van interieur, stuur me een berichtje. Ik bespreek graag de mogelijkheden om je van advies te voorzien!

 


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Chantal (zondag, 18 oktober 2020 19:44)

  Mooie metamorfose �� Het geeft echt zoveel meer warmte en sfeer.

 • #2

  Linda (zondag, 18 oktober 2020 22:57)

  Heel leuk om te lezen, tips en mooie inspiratie foto's. Dank�

 • #3

  O Zeeuwen (maandag, 19 oktober 2020 10:28)

  Leuk om warmte en sfeer te creëren in een ruimte met dit produkt.